STARTSIDEN   GALLERI   KUNST   ANNET   LENKESAMLING   UNDERVISNING

english
    ..... forrige side      
 
 
 



 
Nyhetsarkiv  
Publisert 10.10.09
Kunstvideo ferdig produsert
I forbindelse med arrangementet Sommerdiyll 2009, har arbeidsfelleskapet N&B Kommunikasjon produsert en kunstvideo.

70NAMDALSEID09
er en samtidsrefleksjon med utgangspunkt i temaet tilhørighet. Det filmiske materialet er fra videointervjuer av alle deltakere i arrangementet «Sommeridyll 2009.»

Med utgangspunkt i mosaikkens struktur, er det satt sammen et levende mønster av flere «snakkende hoder». Et mønster som skifter innhold og danner en variende og dynamisk puls for hele produksjonen. Dette skaper en kontrast til en lavere puls og et lavere tempo som ofte forbindes med et liv i distriktsnorge. Hodene snakker mye om idrett, friluftsliv, natur, ro og harmoni. Verdier som tradisjonelt blir forbundet med «livet på landet». Nordtvedt og Bye opplevde derimot disse ungdommene som dynamisk og mangefasetert. Enkeltindivider som bød på seg selv — noe som de tror er avgjørende for om et samfunn er liv laga.

Et ekstrakt av stemmer er lagt på, av og til i flere spor, som sier noe om hver og ens forhold til hjemstedet Namdalseid, og som gir en resonans og forsterker temaet gjennom en ny sammensetning. Gjennom å bryte opp råmaterialet, for så å sette det sammen igjen, skaper videoen nye meningsbærende sammenhenger. Ved å kombinere ansiktsmimikk, kroppsspråk, bildemosaikk og lydcollage, forsterkes enkelte deler av temaet og blir en kommentar til stereotypien som vi alle kjenner som «Bygdeungdom».

Spilletid: 6. min. 10. sekunder.
En kunstvideo produsert for Namdalseid kommune.
©2009 Mads Nordtvedt og Brynhild Bye.


DVD cover. Grafisk design: N&B Kommunikasjon

[Les flere nyheter]

 

 


Alle rettigheter ©Brynhild Bye